Ministar Čobanković u Vindiji

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković za današnjeg je posjeta Vindiji rekao da se za posjet toj tvrtki odlučio na temelju spoznaje da je riječ o vrhunskoj i uspješnoj tvrtki koja primjenjuje najmoderniju tehnologiju i znanost. L

Naš je cilj da hrvatska poljoprivreda i sve što je na nju vezano budu na visokoj europskoj i svjetskoj razini. Posjetom Vindiji želim dati potporu načinu rada i razmišljanja, a isto tako htio sam vidjeti ovdašnji način rada kako bih to mogao koristiti i u cijeloj transformaciji hrvatske poljoprivrede, rekao je ministar.

Ministar je posjetio peradarsku farmu Industrije mesa Koka u Kućanu Gornjem, sjedište Koke te sjedište Vindije u Varaždinu, čiji je Koka sastavni dio.

Želio sam čuti što u Vindiji i Koki misle da bi Ministarstvo još trebali učiniti u cilju boljeg poslovanja. "Temeljna je funkcija Ministarstva biti na usluzi onima koji se bave poljoprivredom i prehrambenom industrijom", izjavio je Čobanković. Po njemu, Vindija i Koka dobar su primjer da Hrvatska raspolaže i vrhunskom tehnologijom za ostvarivanje europskih i svjetskih rezultata.

"Kod nas se previše govori o poljoprivredi kroz neuspješne tvrtke, vlasnike malih posjeda, te staračka kućanstva. I za njih moramo pronaći rješenja, no socijalnu politiku više ne možemo voditi kroz politiku poticaja i druge mjere Ministarstva", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je izjavio, socijalni program treba razdvojiti od komercijalnog bavljenja poljoprivredom.

Tragedija bi bila da najveći dio novca kojim raspolažemo usmjerimo za rješavanje socijale, a ne za razvoj hrvatske poljoprivrede, rekao je ministar Čobanković.

Direktor poslovnog sustava Vindije Dragutin Drk rekao je ministru Čobankoviću kako su i javnost i Ministarstvo nedovoljno upoznati s vrhunskim dostignućima u Koki i cijeloj Vindiji. Na HTV-u gledamo zaostale farme iz Tajlanda, a Kokine ne, rekao je Dragutin Drk.

Farma u Kućanu Gornjem ima 12 peradarnika u kojima se godišnje proizvede tri milijuna kilograma pilićeg mesa žive vage.

(Hina) xvar yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara