Ministar Flego razgovarao o budućem dubrovačkom sveučilištu

Ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego danas je u Dubrovniku o osnivanju dubrovačkog sveučilišta razgovarao s gradonačelnicom Dubravkom Šuicom, zamjenikom gradonačelnice Franom Matušićem te rektorom dubrovačkog Veleučilišta dr. Mateom Milkovićem.

Buduće dubrovačko sveučilište trebalo bi početi s radom u akademskoj godini 2004./2005., ´njegov program odvijao bi se uz primjenu Bolonjskog procesa, odnosno Bolonjske deklaracije - koja predviđa tri vrste studija i to tri godine prijediplomskog, dvije godine diplomskog i tri godina poslijediplomskog´, rekao je ministar Flego.

Nacrt zakona o dubrovačkom sveučilištu je pripremljen te je upućen u saborsku proceduru, a njegovo prihvaćanje u Hrvatskom saboru može se očekivati ovoga proljeća, naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je kako je za smještaj dubrovačkog sveučilišta zasad predviđen prostor ´Duhanske stanice´ u Gružu, ali postoji i zamisao da se ona proda na dražbi te da se ta sredstva upotrijebe za izgradnju sveučilišnih objekata na prostoru stare bolnice, na Pilama.

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica rekla je da buduće sveučilište ne treba biti kopija niti jednog drugog te kako je iznimno važno da se njegovi programi odvijaju tijekom cijele godine.

Rektor Veleučilišta dr. Mateo Milković rekao je da će za rad budućeg sveučilišta biti potrebna pomoć u nastavnom kadru, ali da će ono otvoriti prostor i za nove stručnjake te pokrenuti cijeli niz novih, uglavnom međunarodnih, programa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara