Ministar gospodarstva Vukelić na Korčuli

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić danas se za radnog boravka na Korčuli sastao s članovima Uprave dioničkog društva za izradu brodske opreme i čeličnih konstrukcija "Radež" u Blatu.

Kako u priopćenju o posjetu navodi Ministarstvo, riječ je o tvrtki koja posluje pozitivno, dobitnik je više priznanja za kakvoću te potrebnih certifikata, a podmiruje i sve obveze prema državi. Međutim, da bi se tvrtki olakšalo poslovanje i povećala izvozna konkurentnost, potrebna joj je pomoć države u subvencijama. Kako je istaknuo direktor "Radeža" Jerko Andrijić, tvrtki se već dugo obećava da će biti uključena u sustav subvencija Hrvatske brodogradnje, ali sve je ostalo na obećanjima.

"Neshvatljivo je da prošla Vlada u četiri godine nije riješila opravdan zahtjev 'Radeža' da ga uključe u državni sustav subvencija brodograditelja", rekao je ministar Vukelić, obećavši kako će Ministarstvo nastojati još ovaj mjesec omogućiti subvencioniranje izvozno orijentiranih poslova tog poduzeća".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar je posebno istaknuo i socijalnu ulogu "Radeža" u kojem radi svaki deveti stanovnik blatske općine.

Nakon posjeta "Radežu" Vukelić je na radnom sastanku u toj općini korčulanskog gradonačelnika, otočne općinske načelnike i gospodarstvenike izvijestio o osnovnim smjernicama Vladine gospodarske politike. Oni su ministru predstavili razvojne programe i teškoće u poslovanju pojedinih tvrtaka. Dogovoreno je da treba zajedno uklanjati probleme u razvoju poduzetničkih zona, poslovanju brodogradilišta "Greben" u Veloj Luci i "Inkobrod" u Korčuli te u poslovanju hotela u Lumbardi, stoji među ostalim u priopćenju Ministarstva.

(Hina) ypp xvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara