Ministar Hebrang najavio sanaciju dugova osječke Kliničke bolnice

Ministar zdravstva Andrija Hebrang najavio je danas u Osijeku kako će se s 50 milijuna kuna iz državnog proračuna sanirati dugovi osječke Kliničke bolnice kako bi podmirenjem bolnica mogla početi novi investicijski razvoj, . L

Nakon zatvorena sastanka s v.d. ravnateljicom Kliničke bolnice Silvom Butković-Soldo i članovima Upravnog vijeća te ustanove Hebrang je novinarima izjavio kako je na državnoj razini za saniranje dospjelih tražbina u proračunu osigurano 535 milijuna kuna te da je nakon rasprave o financijskom poslovanju bolnice zaključeno kako bi podmirenjem dugova bolnica mogla početi novi investicijski razvoj, ali da Ministarstvo zauzvrat traži strogo poštivanje troškovnih ograničenja i stručno vodstvo.

"Svaki voditelj odjela odgovoran je ravnatelju za mjesečne troškove i svako prekoračenje limita ugrožava sustav jer je pitanje hoćemo li iduće godine moći odvojiti velika sredstva za novu sanaciju. Saniramo gubitke, ali tražimo strogo poštivanje kriterija koje smo postavili u financiranju", istaknuo je ministar Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekao je kako pozdravlja i prihvaća predstavljeni mu razvojni program Kliničke bolnice, dodavši kako je predložio da država, Županija i grad Osijek sklope ugovor o razini ulaganja svih strana u idućih deset godina. "Do sada smo ove godine već predvidjeli deset milijuna kuna za razvoj, a mislim da ćemo u rebalansu moći izdvojiti još šest milijuna te devet milijuna kuna iz dislociranih sredstava", kazao je Hebrang.

Osječka Klinička bolnica već godinu dana ima v.d. ravnatelja, a Hebrang je na novinarski upit kad će biti razriješeno to stanje, odgovorio je kako o tom odlučuje Upravno vijeće Kliničke bolnice, ali kako smatra da treba poduprijeti nedavno imenovanu v.d. ravnateljicu jer drži "da je dobro počela".

(Hina) xivuč yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara