MINISTAR IVANIĆ ZA MANJE OVLASTI VISOKOG PREDSTAVNIKA

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je u utorak novinarima u Banjoj Luci da očekuje da do kraja iduće godine institucija Visokog predstavnika u BiH više neće imati sadašnju ulogu odnosno da će se smanjiti njegove ovlasti.

Komentirajući odluku Visokog predstavnika Paddija Ashdowna kojom je nedavno smijenio 39 dužnosnika Republike Srpske (RS) Ivanić je pozvao Visokog predstavnika da se narednih dana uzdrži od sličnih poteza "jer bi oni mogli imati kontraproduktivne posljedice".

"Upoznat sa stavovima ostalih predstavnika međunarodne zajednice ja se iskreno nadam da koncem iduće godine institucija Visokog predstavnika više neće imati sadašnju ulogu koja se ogleda u smjenjivanju dužnosnika i nametanju zakona u BiH", kazao je Mladen Ivanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naglašavajući da Visoki predstavnik strogo sankcionira RS, a u Federaciji BiH tolerira dužnosnike koji imaju "kriminalnmi dossier", Mladen Ivanić je kazao da bi nastavak takve politike mogao izazvati opravdanu sumnju da Visoki predstavnik primjenjuje "dvostruka mjerila".(Hina)xspod ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara