Ministar Jurčić sa predsjednikom uprave Kutjeva o privatizaciji te tvrtke

Ministar gospodarstva Ljubo Jurčić obavijestio je danas na sastanku u Zagrebu predsjednika Uprave "Kutjeva" Đuru Šimića da će prednost na natječaju za privatizaciju te tvrtke imati oni ponuditelji koji "Kutjevo" žele kupiti u cjelini.

Raspisani natječaj upravo je onakav kakav traže sindikati, rekao je Jurčić napominjući da "nema razloga za štrajk zaposlenika" Kutjeva.

Javljanje na natječaj jedini je način kako ponuditelji mogu ući u proces privatizacije te tvrtke, kazao je Jurčić. Dodao je da ovakva vrsta natječaja (u dvije faze, od kojih je prva faza prikupljanje neobvezujućih ponuda), omogućuje ponuditeljima da kompletiraju ponudu i prije davanja konačne i obvezujuće ponude.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 500 radnika "Kutjeva" nezadovoljni zbivanjima oko privatizacije te tvrtke blokiralo je danas prometnice na tri mjesta u Požeštini, tražeći "žurnu i poštenu privatizaciju s kvalitetnim partnerom".

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je jučer da će, slijedom odluke hrvatske Vlade, zaprimati neobvezujuće ponude za kupnju većinskog paketa dionica (76,02 posto) "Kutjeva" do 29. listopada.

Nakon dva posljednja neuspjela pokušaja prodaje dionica Kutjeva putem javnog natječaja hrvatska je Vlada prije desetak dana odlučila da se poljoprivredno-prehrambena industrija "Kutjevo" privatizira po modelu sličnim onome kojim se privatizira i PIK Vrbovec. Riječ je o dvije faze, u prvoj se fazi prikupljaju neobvezujuće ponude, dok će se u drugoj prikupljati obvezujuće ponude.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara