Ministar kulture i opatijski gradonačelnik priredili prijam

MINISTAR kulture Antun Vujić i opatijski gradonačelnik Ranko Vlatković priredili su večeras u vili "Anggiolini" svečano primanje za sudionike Šestoga godišnjeg ministarskog sastanka međunarodne mreže za kulturnu politiku (INCP).

Prijamu je nazočilo 30-ak ministara kulture koji će sutra sudjelovati u radu toga ministarskog skupa na kojemu se očekuje oko 60 ministara kulture.

Pozdravivši ugledne goste, opatijski im je gradonačelnik poželio dobrodošlicu te istaknuo kako je Opatija grad bogate kulturne prošlosti i tradicije, a posebno važno turističko središte.

Ministar Vujić također je s domaćinom, gradonačelnikom Vlatkovićem, pozdravio ministre, izrazivši zadovoljstvo što je Hrvatska domaćin toga uglednog ministarskog sastanka.

Sastanak, razdijeljen u nekoliko sekcija, počinje sutra ujutro u hotelu "Ambasador" uvodnim govorom ministra Vujića. Uz ostalo raspravljat će se o načinima financiranja kulture, a Ministarstvo kulture izradilo je studiju o većem broju javnih i privatnih financijskih instrumenata koji državama članicama INCP-a služe za potporu kulture. Raspravljat će se i o kulturnoj politici i njezinoj povezanosti s gospodarskim čimbenicima, o odnosu javnog i privatnog financiranja kulture te o tome trebaju li vlade podupirati ustanove, projekte, proizvodnju ili potrošnju u kulturi.

Ministri će raspravljati i o Međunarodnoj konvenciji o kulturnoj različitosti, a to je nastavak prošlogodišnje rasprave na sastanku u Capetawnu.

Jedna od tema bit će i kulturna politika u budućnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara