Ministar Mimica ovaj tjedan u posjetu Malti

U SKLOPU serije putovanja hrvatskih dužnosnika u cilju upoznavanja država članica Europske unije kao i budućih država članica s podnošenjem molbe Republike Hrvatske za punopravno članstvo u EU, ministar za europske integracije Neven Mimica boravit će od srijede, 12. do petka, 14. veljače, u radnom posjetu Malti, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva za europske integracije.

Ministra Mimicu primit će predsjednik Republike Malte, Guido de Marco, te predsjednik Vlade Republike Malte Edward Fenech Adami.

Ministar Mimica susret će se s ministrom vanjskih poslova Josephom Borgom i s predsjednikom vodeće oporbene stranke na Malti, Malteške laburističke stranke Alfredom Santom.

Ministar Mimica malteške će dužnosnike upoznati s namjerom hrvatske Vlade za skoro podnošenje molbe za članstvo u Europskoj uniji, a izvijestit će ih o provedbi obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i Nacionalnom programu pridruživanja RH EU.

Tijekom svog posjeta Malti, ministar za europske integracije Neven Mimica, sudjelovat će i na uglednoj međunarodnoj Wilton Park konferenciji, pod nazivom ´Proširenje Europske unije i budućnosti Europe: Južna dimenzija´. Konferencija okuplja političare i ugledne znanstvenike koji se bave problematikom Europske unije, njezinog proširenja i Sredozemljem. Ministar Mimica izlagat će na temu ´Koje su posljedice proširenja Europske unije na Sredozemlje?´, kaže se u priopćenju.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara