Ministar obrane Berislav Rončević posjetio vojni ordinarijat

MINISTAR obrane Berislav Rončević pohodio je danas Vojni ordinarijat u Hrvatskoj, izvijestio je kancelar don Anđelko Kaćunko.

U pratnji ministra bila je tajnica Ministarstva Višnja Tafra i pročelnik Kabineta Gordan Kolak, a dočekali su ih generalni vikar Josip Šantić i vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac. U razgovoru ministar je izviješćen o ustroju i radu Ordinarijata, temeljnim dokumentima i međunarodnim ugovorima kojima je omogućen osnutak i rad Vojnog ordinarijata te o glavnim djelatnostima Ureda Vojnog ordinarijata i vojnih kapelanija. Pri tomu su potanje predstavljene aktivnosti pastorala hodočašća, duhovnih vježba, bračnih vikenda i katekeza. Također je bilo govora o nastavku suradnje, pri čemu je ministar Rončević obećao punu potporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknuvši da je svjestan važnosti rada Vojnog ordinarijata u sklopu MORH-a i Hrvatske vojske te iskazujući u tome punu otvorenost, ministar je dodao da se u iskrenu dijalogu mogu riješiti sva pitanja.

Do sada su, kako se napominje u priopćenju, vojni ordinarij i generalni vikar radi upoznavanja s novim čelnim ljudima resora obrane i unutarnjih poslova odlazili u ministarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara