Ministar obrane s optuženim generalima o predaji haaškom sudu

MINISTAR obrane Srbije i Crne Gore Prvoslav Davinić izjavio je u utorak da će četvoricu vojnih i policijskih generala, haaških optuženika, pozvati na razgovor o njihovom položaju i obvezi da se odazovu pozivu na dobrovoljnu predaju Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu.

"Suradnja s Haaškim sudom je međunarodna obveza koju smo preuzeli i koju moramo izvršiti, te svi oni koji su predmet te suradnje moraju surađivati i s nama i s Den Haagom, kako bismo taj proces suradnje doveli do kraja", kazao je ministar Davinić, gostujući u emisiji "Kažiprst" Radija B92.

Haaški sud otpečatio je krajem prošle godine optužnice, zbog ratnih zločina na Kosovu 1999. godine, protiv generala Vojske Srbije i Crne Gore Nebojše Pavkovića i Vladimira Lazarevića, te policijskih generala Sretena Lukića i Vlastimira Đorđevića, koji je još prije zvaničnog objavljivanja haaške optužnice napustio zemlju i nema podataka o njegovu boravištu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženi generali Pavković i Lazarević u više su navrata izjavili da se nemaju namjeru dobrovoljno predati Haaškom sudu, a Sreten Lukić, nedavno smijenjen s funkcije načelnika Resora javne sigurnosti MUP-a Srbije, dosad nije davao izjave o eventualnom dobrovoljnom odlasku u Den Haag.

(Hina) xttag ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara