Ministar Pecek: Ministarstvo u programe uložilo više od dva milijuna kuna

MINISTARSTVO obrta, malog i srednjeg poduzetništva prošle je godine u programe koji se provode preko Zadružnog saveza Dalmacije uložilo više od 2,2 milijuna kuna, rekao je ministar Željko Pecek na konferenciji za novinare u Splitu.

Rezultat toga je pojava većeg broja proizvoda ekološkog podrijetla na tržištu, međutim Ministarstvo neće stati na tome, nego će i dalje poticati i takvu proizvodnju i zadruge, rekao je Pecek.

Tako je, objasnio je ministar, za osnivanje zadruge i izradbu plana bioekološke proizvodnje predviđena potpora od osam i 15 tisuća kuna. Sufinanciranjem tih troškova Ministarstvo želi zadružnim obrtnicima olakšati dobivanje znaka ekoproizvoda. Ti obrtnici mogu računati i na savjetodavnu pomoć i pomoć u izobrazbi od 15 tisuća kuna, a za prodaju zadružnih ekoproizvoda i dobivanje markica, koje jamče čisto podrijetlo proizvoda, Ministarstvo će izdvojiti 20 tisuća kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalmatinski Zadružni savez, koji okuplja 150 zadruga, za jačanje zadrugarstva ima partnera u Ministarstvu, koje je, rekao je Pecek, stvorilo preduvjete za osnivanje novih i jačanje osnovanih zadruga na tome području na kojem ih je prije 15-ak godina djelovalo više od tisuću.

(Hina) dstr dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara