Ministar Picula primio predsjednika irskog parlamenta

MINISTAR vanjskih poslova Republike Hrvatske Tonino Picula primio je u ponedjeljak predsjednika Zastupničkog doma parlamenta Irske Rorya OHanlona koji je izrazio punu i otvorenu podršku njegove zemlje što bržem ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Kako je priopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova, predsjednik Zastupničkog doma parlamenta Irske OHanlon ukazao je kako je nužno da Hrvatska što prije riješi sva otvorena pitanja koja bi mogla utjecati na datum njenog ulaska u EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski je ministar vanjskih poslova ocijenio kako se pozicija Hrvatske zadnjih godina popravila temeljeći tu tvrdnju na koracima koji su učinjeni na poboljšanju odnosa, posebice sa susjednim državama, kao i na sve boljim ekonomskim pokazateljima.

Na upit predsjednika Zastupničkog doma OHanlona, ministar Picula je istaknuo kako je slučaj Gotovina jedino otvoreno pitanje, dok u pogledu povratka srpskih izbjeglica u Hrvatsku Vlada RH poduzima velike napore kako bi zatvorila to poglavlje, između ostalog i time što je odredila znatna proračunska sredstva za obnovu kuća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara