Ministar policije BiH: Gudurić će vjerojatno biti izručen Hrvatskoj

Ministar policije BiH: Gudurić će vjerojatno biti izručen Hrvatskoj

Tekst: J.C.
Foto: MUP

BOJAN GUDURIĆ vjerojatno će biti izručen Hrvatskoj, kaže ministar unutarnjih poslova BiH Sadik Ahmetović, ali ipak dodaje kako će konačno mišljenje dati Sud BiH, a odluku će zatim donijeti ministar pravde.

Ahmetović je danas gostovao u Zagrebu, na konferenciji "Balkanska ruta - jučer, danas, sutra", a kasnije je na konferenciji za novinare govorio o Gudurićevu izručenju. Podsjetio je da je Gudurić, kojeg hrvatsko pravosuđe sumnjiči da je sudjelovao u ubojstvu Ive Pukanića, prihvatio skraćeni postupak za izručenje nakon što se predao banjolučkoj policiji i trenutno se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, za Gudurićem je tjeralicu raspisala i Srbija, gdje je pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu zbog razbojstava i drugih kaznenih djela. Na kraju će vjerojatno presuditi činjenica da je Hrvatska prva tražila Gudurićevo izručenje, kao i težina kaznenog djela za koje ga se u Hrvatskoj tereti.

Gudurić tvrdi kako želi biti izručen u Hrvatsku jer vjeruje da će na sudu dokazati nevinost. Iako je na snajperu, kojim je Ivo Pukanić trebao biti ubijen u slučaju da bomba koju je postavio Željko Milovanović zakaže, pronađen Gudurićev DNK, on tvrdi da nije kriv i pravda se kako je DNK ostao na pušci zato što ju je dirao na jednoj zabavi u Sloveniji.

Ukoliko Gudurić bude izručen Hrvatskoj u idućih desetak dana, sudski proces protiv njega mogao bi se spojiti s procesom protiv bratića Matanić, Slobodana Đurovića i Amira Mafalanija koji je već započeo na Županijskom sudu u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara