Ministar Primorac pokrenuo program Radija 5+

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac na prigodnoj svečanosti u zagrebačkoj Osnovnoj školi Josipa Račića pokrenuo je emitiranje programa Radija 5+, prve hrvatske školske internet radiopostaje, koja se može slušati na www.radio5plus.hr.

Pokretanjem Radija 5+ mediji u Hrvatskoj dobili su konkurenciju, poručio je ministar Primorac. To je odlična stvar, ne samo glede medijske kulture, već i informatičkih znanja i odgovornosti učenika.

Najavio je i kako će se uskoro moći pokrenuti i videolink, što će, po njegovim riječima, biti iskorak u razvoju vizualnih medija.

Ovo je jedinstven europski model, a pomoći ću da zaživi i u drugim hrvatskim školama, rekao je Primorac, dodavši da će hrvatsko školstvo do 2010. biti najbolje u ovom dijelu Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac rekla je kako danas za emitiranje radija više nije potrebna frekvencija. Internet omogućava emitiranje po cijelom svijetu, pa će se tako i Radio5+ moći svugdje slušati, a upravo je to nova dimenzija tehnologije, rekla je Holjevac.

Voditelj projekta Dario Kolobašić najavio je da će se program Radija 5+ emitirati 24 sata dnevno, u četiri termina po šest sati, a do ljeta bi trebala biti pokrenuta i školska internet televizija.

Projekt je ostvaren u suradnji s CARNetom, Udrugom 5+ i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa.

(Hina) xkt ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara