Ministar Ridge kaže da je SAD i dalje primarna meta al Qaide

Sjedinjene Države su i dalje primarna meta terorističke organizacije al Qaida unatoč skorašnjem opadanju obavještajnih podataka o namjerama da se napadne SAD, rekao je u srijedu američki ministar domovinske sigurnosti Tom Ridge.

"Ne možemo biti ništa manje na oprezu zato što se u posljednjih nekoliko mjeseci smanjila razina obavještajnih podataka koja govori određeno o nama", rekao je Ridge na skupu u washingtonskom Centru za strateške i međunarodne studije.

"Ne mislim da možemo izgubiti iz vida činjenicu da su na kraju Sjedinjene Države i naše gospodarstvo i naš način života i dalje njihova primarna meta", rekao je on.

Ridge je kazao da skorašnje opadanje komunikacije između terorista o napadima na SAD i njihovo usmjeravanje na područja Bliskog istoka ne znači da je al Qaida izgubila interes za SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
To prije ukazuje na stratešku odluku da al Qaida tijekom određenog vremena usredotoči većinu svojih napora na određeni dio svijeta, rekao je on.

Unatoč odsustvu novih obavještajnih podataka o planovima za napad na SAD u Washingtonu se pripremaju izvanredne mjere sigurnosti za svečanost inauguracije predsjednika George W. Busha 20 siječnja.

Ridge je naveo u utorak kako nema podataka o prijetnjama inauguraciji, ali da će sigurnost biti pojačana i uključivati više od 6.000 policajaca uz mjere za zaštitu u zraku, na tlu i u podzemlju.

(Hina) xsl ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara