Ministar Rončević u Karlovcu o protupožarnoj zaštiti i zapošljavanju "izdvojenog osoblja"

Za današnjeg posjeta Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu ministar obrane Berislav Rončević je istaknuo da su pripreme za uključenje Hrvatskoga ratnoga zrakoplovstva u ovogodišnju protupožarnu zaštitu opsežnije nego ikada.

Rončević je izjavio i da će se u suradnji s Međunarodnom udrugom za migracije u programima zapošljavanja i samozapošljavanja na područjima posebne državne skrbi norveškom i nizozemskom novčanom pomoći zapošljavati i tzv. izdvojeno osoblje nakon preustroja oružanih snaga.

Ministar obrane Rončević je nakon sastanka zatvorena za javnost najavio da će se u okviru preustroja Oružanih snaga ove godine zaposliti oko 650 djelatnih vojnih osoba i oko 50 državnih službenika i namještenika. Također će se nastaviti planirano "izdvajanje 3380 djelatnih vojnih osoba i tisuću državnih službenika i namještenika za koje se, po programu Spectra, u prijelaznom razdoblju priprema novi posao", rekao je ministar, objasnivši da je u tome važna uloga Uprave za materijalne resurse. Njezino je legitimno pravo da ugovore o nabavi robe i uslugama sklapa s dobavljačima koji su u svoje programe uvrstili zapošljavanje našeg izdvojenog osoblja, dodao je Rončević.

Istaknuo je da se Ministarstvo gospodarstva uključilo u Spektru te da će imati prednost svaki zahtjev za prenamjenom objekata u vlasništvu MORH-a kojemu je cilj povećati zapošljavanje i broj radnih mjesta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje o prepuštanju i prenamjeni vojnih objekata izvan uporabe civilnim vlastima ministar je odgovorio da Oružane snage žele zadržati samo "perspektivne objekte".(Hina)xvhor yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara