ministar Strugar na otoku Korčuli

Nakon jutarnjeg obilaska škola na otoku Korčuli ministar prosvjete i sporta Vladimir Strugar izrazio je na tiskovnoj konferenciji u gradu Korčuli zadovoljstvo viđenim stanjem u školama te je obećao Korčulanima da će se ove godine nastaviti s gradnjom i obnovom škola jer je Ministarstvu cilj razvijati otočno školstvo kako bi se stanovnici na otocima školovali i svoje znanje ponovo vratili rodnom otoku.

U samu obnovu Srednje škole u Korčuli do sada je uloženo šest i pol milijuna kuna. Po Strugarovim riječima, prva je faza već završena, a u drugoj fazi izgradnje projektom je predviđena i izgradnja sportske dvorana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je obećao da će pomoći rekonstrukciju nedavno u požaru oštećene osnovne škole u Žrnovu. Bilo je govora i o izgradnji zgrade korčulanskog arhiva koji bi također bio smješten u Žrnovu. To bi mogao postati znanstveno-istraživački arhivski centar Korčule. Arhivski je materijal do sada bio pohranjen najviše u Dubrovniku i u Zadru, a dugogodišnja je želja Korčulana da se arhivska građa vrati na otok.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara