Ministar vanjskih poslova BiH zatražio hrvatsko državljanstvo

Ministar vanjskih poslova BiH zatražio hrvatsko državljanstvo

SVEN ALKALAJ, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, zatražio je od hrvatske ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Kolinde Grabar-Kitarović pomoć, kako bi dobio hrvatsko državljanstvo. Prema pisanju sarajevskog tjednika Slobodna Bosna, želja mu se i ostvarila.

Alkalaj je navodno od ministrice Grabar-Kitarović pomoć zatražio u ožujku ove godine, tijekom službenog susreta. Kako piše Slobodna Bosna, tada je od nje zatražio da mu "preko veze sredi hrvatsku putovnicu", odnosno temeljem diskrecijskog prava primanja u hrvatsko državljanstvo.

Alkalaj je tu povlasticu, prema pisanju sarajevskog tjednika, zatražio iz razloga što posjeduje kuću u Slanom kod Dubrovnika, pa bi kao stranac na tu nekretninu morao plaćati porez koji je za oko 200 eura viši u odnosu na porez koji moraju plaćati hrvatski državljani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Slobodne Bosne, ovim je postupkom ministar vanjskih poslova BiH "opasno poljuljao vlastitu političko-diplomatsku vjerodostojnost, koja ionako nije previše jaka".

I.M.
Foto:H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara