MINISTAR VIDOVIĆ OBIŠAO DUBROVAČKU BOLNICU

U sklopu dvodnevnog posjeta Dubrovniku i Korčuli ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović obišao je danas Opću bolnicu Dubrovnik.

Obišao je treći i četvrti kat bolnice koji bi trebali uči u sustav skrbi Ministarstva rada i socijalne skrbi. U tim se prostorima planira otvoriti posebna socijalno-zdravstvena ustanova, prva takve vrste u Hrvatskoj, u kojoj bi se zbrinjavalo 100-tinjak najteže bolesnih i nepokretnih osoba.

"S obzirom da je propao projekt izgradnje Doma umirovljenika u Dubrovniku smatramo da bi se u tim prostorima mogla urediti specijalna ustanova zdravstveno-socijalnog tipa za koju bi troškove zbrinjavanja korisnika dijelila resorna ministarstva", rekao je Vidović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tim bi prostorima bile smještene nepokretne osobe iz dubrovačkog Doma umirovljenika. Uređenje bi stajalo oko 10 milijuna kuna, a novac bi osiguralo Ministarstvo rada i socijalne skrbi iz proračuna za iduću godinu, pod uvjetom da prethodno bude postignut dogovor o uređenju toga djela bolnice između Ministarstva rada i socijalne skrbi te zdravstva.

Vidović je rekao kako bi pilot projekt uređenja buduće ustanove trebalo "definirati najkasnije do rujna ove godine".

(Hina) kcik ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara