Ministar Vlahušić potvrdio odluku Upravnog vijeća osječke bolnice o smjeni Včeva

Ministar Vlahušić potvrdio odluku Upravnog vijeća osječke bolnice o smjeni Včeva
MINISTAR zdravstva RH Andro Vlahušić potvrdio je jutros odluku Upravnog vijeća Kliničke bolnice Osijek o smjeni ravnatelja dr. Aleksandra Včeva, koja je važeća s 3. travnjem.

U izjavi za Hinu ministar Vlahušić je rekao "da je Upravno vijeće radilo u skladu sa zakonom".

Na upit da li to znači da je za njega kao ministra taj slučaj završen, rekao je: "Svakako, na Upravnom vijeću je da provodi zakonitost što je i u ovom slučaju učinjeno".

Upitan da li je o tome obavijestio potpredsjednika Vlade dr. Antu Simonića zaduženog za društvene djelatnosti, koji je tražio od ministra pismeno očitovanje, Vlahušić je rekao da jeste.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsjednik Vlade Simonić novinarima je u Osijeku u srijedu izjavio da će nakon primitka pismenog izvješća ministra Vlahušića procijeniti ima elemenata koji potvrđuju interpretacije da se radi o političkom slučaju. U slučaju da ima, Simonić je najavio da će cijeli slučaj dići na razinu Vlade.

Ministar Vlahušić je to prokomentirao riječima: "Ja nisam zadužen za politiku, već za zakonitost u zdravstvu".

Upravno vijeće osječke Kliničke bolnice je na sjednici 31. ožujka razriješilo dužnosti ravnatelja Aleksandra Včeva s obrazloženjem da je prekršio Statut imenujući svoje pomoćnike bez pristanka toga vijeća. Včev je pak ustvrdio da Vijeće pogrešno tumači Statut, te kako se zapravo radi o "političkom linču SDP-a, LS-a i Libre" jer je on na mjesto ravnatelja došao, kao nestranačka ličnost, u kvoti HSLS-a.

Slučaj smjene ravnatelja osječke bolnice bio je jedan od povoda za jučerašnje istupanje županijskog HSLS-a iz vladajuće županijske koalicije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara