MINISTAR VLAHUŠIĆ RAZGOVARAO S PREDSTAVNICIMA ŽUPANIJA

Ministar zdravstva Andro Vlahušić sastao se danas s predstavnicima svih hrvatskih županija i s njima razgovarao o realizaciji sredstava za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove u ovoj godini.

Vlahušić je rekao da očekuje odgovorno i zakonito postupanje županija u raspodjeli i trošenju sredstava za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove, a da će Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo financija pratiti i kontrolirati upotrebu tih sredstava te pomoći ako se ukažu problemi u provedbi, priopćeno je iz Ministarstva zdravstva.

Određena sredstava, koja će županije kao dodatnu pomoć dobivati iz državnog proračuna u 2003., više se neće moći dobiti akontativno, već će ih županije dobivati samo uz priloženu odgovarajuću dokumentaciju i argumentirane zahtjeve, a na osnovi prethodno donesenog plana, stoji u priopćenju.

Kao jedan od važnih zadaća županija ministar Vlahušić je istaknuo ´kontinuiranu doradu mreže zdravstvenih ustanova, koju će ubuduće, prema novom prijedlogu zakona o zdravstvenoj zaštiti koji je u saborskoj proceduri, na prijedlog županija donositi Vlada´.

Najavio je i nastavak provedbe vladina zaključka o sanaciji i restrukturiranju zdravstvenih ustanova, kako bi ubuduće zdravstvene ustanove mogle poslovati bez opterećenja gubitcima, ističe se u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara