Ministar Vujić potpisao u Pečuhu program kulturne suradnje

HRVATSKI ministar kulture Antun Vujić i mađarski ministar kulturne baštine Gabor Georgey potpisali su danas u Pečuhu program kulturne suradnje za sljedeće tri godine. 

Nakon potpisivanja programa dvojica su ministara, kako je priopćeno iz Ministarstva kulture, razgovarala o organiziranju Mjeseca kulture Republike Mađarske u Hrvatskoj u tijeku kojega bi se, kako je istaknuto, Mađarska predstavila kao zemlja s vrhunskim umjetničkim dometima u umjetnosti, kao što će se i Hrvatska predstaviti u Mađarskoj.

Dvojica su ministara istaknula i važnost prevođenja mađarske književnosti na hrvatski i hrvatske na mađarski, pa je mađarska strana ponudila boravak hrvatskim prevoditeljima u njihovoj zemlji.

Ministri su se zauzeli za izradu mađarsko-hrvatskog i hrvatsko-mađarskog rječnika te dogovorili osnivanje koordinacijskog tijela zemalja kvadrilaterale - Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske, koje bi pratilo kulturna zbivanja u tim zemljama i bilo most upoznavanja četiriju kultura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Vujić pozvao je mađarskog kolegu na međunarodnu konferenciju ministara kulture zemalja kvadrilaterale koja će se sljedeće godine održati u Opatiji.

Razgovarali su i o predstavljanju Mađarske na pulskom sajmu knjiga i Interliberu sljedeće godine.

Ministar Vujić sastao se u Pečuhi i s predstavnicima Udruge hrvatske manjine s kojima je razgovarao o njihovu položaju.

Ministar je obećao predstavnicima hrvatske manjine da će i dalje imati podršku u Ministarstvu kulture. Sastanak je održan u Hrvatskom klubu ´August Šenoa´ koji obilježava 20 godina djelovanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara