Ministar Vujić u Mostaru

HRVATSKI ministar kulture Antun Vujić izjavio je u utorak u Mostaru kako su sredstva iz hrvatskoga proračuna transparentno korištena za projekte kulture bosanskohercegovačkih Hrvata.

Ministar Vujić obišao je u utorak gradilišta u ratu srušenog Starog mosta u Mostaru te se susreo s kulturnim djelatnicima iz Hercegovine nagovijestivši da će i ove godine hrvatska vlada od 25 milijuna kuna predviđenih pomoći Hrvatima u BiH za kulturu izdvojiti šest milijuna.

"Neki od ovih projekata su zablistali", rekao je Vujić na konferenciji za novinare u Mostaru navodeći obnovu knjižnice u Livnu i Franjevačkog muzeja.

U prošloj godini s najviše pola milijuna kuna financirana je izgradnja Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru te brojni drugi projekti u Fojnici, Odžaku, Jajcu, Busovači...

Ovogodišnji natječaj koji je raspisala hrvatska Vlada za kandidiranje projekata za potrebe Hrvata iz BiH bit će još otvoren 30 dana dok bi se za oko dva mjeseca moglo znati tko će koristiti sredstva hrvatskog proračuna.

Hrvatski ministar kulture je posebno važnim naglasio potporu 50-dnevnoj manifestaciji Dana Matice hrvatske Mostar koji su sinoć otvoreni u tome gradu. Ministarstvo kulture RH je uz Predsjedništvo Bosne i Hercegovine pokrovitelj manifestacije.

Tom manifestacijom se, ustvrdio je ministar Vujić, Mostar svrstao među značajnije centre kulture. On je rekao da je tijekom razgovora s kulturnim djelatnicima iz Hercegovine preporučio uspostavu zajedničke organizacije kako bi mogli konkurirati pri dobivanju međunarodnih fondova.

Hrvatski ministar kulture Antun Vujić sutra će u Sarajevu razgovarati s ministrom za civilne poslove u Vijeću ministara Safetom Halilovićem te na Međunarodnom sajmu knjiga i učila posjetiti štand izlagača iz Republike Hrvatske.

(Hina) zk sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara