ministar Vukelić posjetio osječku "Saponiju", Šuker Carinarnicu Osijek

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić posjetio je danas osječku kemijskofarmaceutsku tvrtku "Saponiju" dd, gdje je tijekom susreta s predsjednikom Uprave tvrtke Damirom Skenderom rekao kako je to poduzeće pozitivan primjer nastojanja da se se ulaganjima u proizvodnju zaustave negativni trendovi u gospodarstvu te da treba nastaviti pozitivnu izvoznu orijentaciju.

Dodao je kako su takva nastojanja, posebice poticanje proizvodnje i izvoza, ujedno i ciljevi Vlade i Ministarstva gospodarstva te da, uz sve gospodarske poteškoće, ima stabilnih poduzeća, koja imaju svoju razvojnu dimenziju.

Ocijenio je kako takve tvrtke treba ohrabriti i pomoći im da ojačaju svoj položaj na tržištu Hrvatske i šire regije, dodavši kako će u tome značajnu ulogu imati Agencija za poticanje izvoza.

Predsjednik Uprave Skender izvijestio je kako je "Saponia" tijekom Domovinskog rata pretrpjela štetu od 30 milijuna eura, ali da je u proizvodne kapacitete od 1995. uloženo više od 15 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je kako je ta tvrtka, unatoč jakoj konkurenciji, sa svojim deterdžentima prisutna na 35 posto hrvatskog tržišta, na tržištima BiH, Makedonije te SiCG od 20-35 posto, te da će joj izvoz i dalje biti strateško opredjeljenje.

Ministarstvo financija je priopćilo kako je ministar Ivan Šuker danas tijekom boravka u Osijeku posjetio Carinarnicu Osijek gdje je razgovarao s pročelnicom Marijom Petrović. Ministar je rekao kako će posjetiti i druge carinarnice i granične prijelaze jer je svjestan njihova značenja, posebice u vrijeme turističke sezone. Kako je rekao, za pripremu sezone, u vezi s rješavanjem prometnih gužvi u okviru nadležnosti carinskih službi, Ministarstvo je već dobilo pohvale.

"Boljom naplatom trošarina i PDV-a, kao i kontrolom naplate naftnih derivata gdje je uočeno da se prikazuje ista potrošnja u sezoni i izvan nje, što nije logično s obzirom na broj turista i vozila, stvarat će se temelji za realizaciju boljih radnih, tehničkih i drugih uvjeta, posebice za povećanje plaća carinika", rekao je Šuker. Kako stoji na kraju priopćenja, ministar je izjavio da je za bolje punjenje proračuna nužno suzbiti sivu ekonomiju.

(Hina)xvuč/xpp yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara