Ministar Vukelić u posjetu Brodotrogiru

POVODOM blaženog sv. Ivana Trogirskog, zaštitnika grada Trogira, u njemu boravi ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sa suradnicima. Ministar je posjetio trogirsko brodogradilište, gdje je o razvoju i planu restrukturiranja brodogradnje razgovarao s predsjednikom Uprave, Mateom Tramontanom, direktorom Sektora brodogradilišta  Ivanom Tironijem, direktorom Sektora remonta Jurajem Višićem i rukovoditeljem Sektora zajedničkih službi Zoranom Butićem.

Vukelić je čestitao vodstvu na dobrim rezultatima poslovanja Brodotrogira, te kazao da je brodogradnja vrlo bitna gospodarska grana za razvoj grada Trogira i šire okolice.

U subotu je u ovom brodogradilištu porinut tanker, jedan iz serije brodova za kemikalije i naftne proizvode, koji se grade za naručitelje Millwood Shipping Navigation S.A. i Wasp Navigation CO., kompanije u vlasništvu Novorossiysk Shipping Company iz Rusije.

Novogradnja 313 nosivosti je 47,200 tdw, duljine preko svega 182,50 m, visine 17,50 m širine 32,20 m, a gaza 12,20 m. Brod će pokretat pogonski stroj MAN B&W, tip 6S50MC-C, maksimalne kontinuirane snage 9480 kW kod 127 okr/min. Glavni pogonski stroj gradi se u brodogradilištima Brodosplit i Uljanik. Zajamčena brzina broda je 15,60 čvorova na gazu od 11,00 m i kod glavnog motora od 8532 kW.

Na navozu  je postavljena kobilica za Novogradnju 314, zadnju u seriji od četiri broda za istog naručitelja. Na radnom porinuću su uz predstavnike naručiteljevog Site Office-a u Brodotrogiru prisustvovali i predstavnici klasifikacijskog društva, Det Norske Veritas, koji nadgledaju gradnju brodova ove serije te Josip Eterović, predstavnik Hrvatske brodogradnje Jadranbrod u Moskvi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara