Ministar zdravstva obmanjivao javnost?

MINISTAR zdravstva Neven Ljubičić najavio je kako će u Petrovu bolnicu, zbog navodnog namještanja natječaja za tri specijalistička radna mjesta, poslati inspekciju, no umjesto inspekcije ministar je od Željka Reinera, prvog čovjeka KBC-a u čijem je sastavu i Petrova zatražio tek očitovanje o cijelom slučaju, saznaje tjednik Feral. Reinerov je zaključak, naravno, kako je s natječajem sve bilo transparentno.

Feral je još prije mjesec dana objavio kako je natječaj zaključen 8. prosinca za tri novootvorena specijalistička radna mjesta namješten. Prema njihovim informacijama šest je mjeseci bilo poznato da će se posao, bez obzira na kvalifikacije ostalih kandidata ponuditi Mariji Gregov, Nenadu Večeku i Nataši Dubreti. Veček je navodno Kurjakov specijalizant dok je jedna od liječnica navodno Kalmetina nećakinja. Na natječaj se javilo desetak kandidata među kojima su bili i jedan doktor medicine, četiri magistra, a jedan od njih i Fulbrightov stipendist.

Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u zagrebačkoj Petrovoj ulici prof. dr. Ivan Kuvačić tada je tjedniku kazao kako ima i drugih kriterija za zapošljavanje o kojima je odbio govoriti ljutit što se objavljuju "bolnička šaputanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U današnjem broju Feral piše kako su iz Ministarstva zdravstva dobili "nečitak odgovor prepun pravopisnih grešaka na upit poslan još početkom mjeseca" prema kojem je vidljivo da je Ljubičić obmanjivao javnost kad je najavio da će u Petrovu poslati inspekciju. Ministar je zatražio tek Reinerovo očitovanje o namještanju natječaja, a ono je glasilo: "S natječajem je sve bilo transparentno, naložio sam Petrovoj da oformi komisiju, oni su to napravili, a ja sam se s njihovom odlukom samo složio".

Prema informacijama Ferala, komisije uopće nije bilo, no Ljubičić se na takve konstatacije novinara samo čudio, i čini se da će nepotizam još jednom proći bez kažnjavanja odgovornih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara