MINISTAR ZDRAVSTVA: U CRNOJ GORI NEMA SMRONOSNE UPALE PLUĆA

Crnogorski ministar zdravlja dr. Miodrag Pavličić izjavio je u ponedjeljak navečer da u Crnoj Gori nema oboljelih od atipične smrtonosne upale pluća, te da "nema mjesta panici". L

On je ipak preporučio građanima da izbjegavaju javne skupove i posjete bolnicama, a zdravstvenim ustanovama u kojima se liječe oboljeli od respiratornih infekcija, sugerirao je povećan oprez i uporabu zaštitnih maski.

Crnogorsko Ministarstvo zdravlja prenijelo je poruku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u vezi s pojavom atipične upale pluća nepoznatog podrijetla.

Savjetuje se da se svi putnici, koji su od 1. veljače boravili u regijama gdje se pojavio taj sindrom, a imaju simptome respiratorne infekcije s povećanom temperaturom, većom od 38 stupnjeva, uključujujući kašalj, otežano disanje i gušenje, hitno jave zdravstvenoj ustanovi.

Slijedeći upute Svjetske zdravstvene organizacije, Ministarstvo zdravlja Crne Gore ne preporučuje ograničavanja putovanja, ali savjetuje da se, ako je nužno, ta putovanja odgode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara