Ministar zdravstva Vlahušić u Brodu otvorio novu koronarnu jedinicu

MINISTAR zdravstva Andro Vlahušić danas je u Općoj bolnici "Dr. Josipa Benčevića" u prigodi 105. obljetnice njezina osnutka i rada otvorio nove prostore Koronarne jedinice Internoga odjela te pustio u rad novi uređaj CT, u što su Ministarstvo, lokalna zajednica i bolnica uložili oko jedanaest milijuna kuna.

Na sastanku s članovima bolničkoga Stručnog vijeća bolnice ministar Vlahušić je, govoreći o stanju u zdravstvu, istaknuo kako je u Slavoniji broj liječnika na tisuću stanovnika od 20 do 40 posto manji nego u drugim dijelovima države što ju svrstava u medicinski najlošije područje. "Hrvatska nema premalen broj liječnika, nego je prosjek po županijama 1,4 do 4,2 i bit je u tome što se sva medicina nastoji koncentrirati u nekoliko velikih središta. Ali to se teško prizna jer onda treba reći kako nije bilo planiranja", kazao je Vlahušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ponovio je kako je spreman ukinuti radnu obvezu liječnicima čim prestanu prijetnje štrajkom te da je radna obveza uvedena kao jedini način da se građanima omogući zdravstvena zaštita u opsegu u kojem je to bolnica ugovorila s HZJZ-om.

Za posjeta Brodu Vlahušić je u Ustanovi za rehabilitaciju i odgoj djece s teškoćama u razvoju "Zlatnom cekinu", jedinoj takvoj ustanovi u Slavoniji, na upit novinara komentirao i stanje u osječkoj bolnici u kojoj je Upravno vijeće jučer smijenilo ravnatelja pod optužbom da je kršio Statut.

Ravnatelji i na državnoj i na županijskoj razini u prvom su redu u međuodnosu s vlasnikom, a vlasnika predstavlja Upravno vijeće, istaknuo je i dodao da je Upravno vijeće osječke Kliničke bolnice jednoglasno odlučili izglasovati nepovjerenje ravnatelju. "Ako je pravni postupak ispravan, poštovat ću odluku Upravnog vijeća", kazao je, dodavši da su inspekcije bile u toj bolnici, ali da je njemu u prvom redu stalo do unaprjeđenja zdravstva u Slavoniji pri čemu ključnu ulogu mora imati ta bolnica i Medicinski fakultet.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara