ministar žuvanić: do 2007. hrvatska će imati ceste na europskoj razini

Ministar pomorstva, prometa i veza Roland Žuvanić, otvarajući danas 3. hrvatski kongres o cestama, kazao je da će Hrvatska do 2007. imati ceste po europskom standardu.

Vladin program cestovne izgradnje temelji se na podizanju standarda cesta i što bržoj izgradnji autocesta, poluautocesta i brzih cesta, rekao je ministar. Rezultati te nove cestovne politike najbolje se vide u ovoj godini u kojoj je izgrađeno 150 kilometara autocesta, dodao je.

Hrvatski kongres o cestama, koji će trajati do 15. studenoga, organiziralo je Hrvatsko društvo za ceste pod pokroviteljstvom Vlade i Svjetske cestovne federacije (IRF).

Glavni direktor IRF-a Wim Westerhuis izrazio je uvjerenje da će kongres pridonijeti izvanrednom napretku Hrvatske u ambicioznom planu izgradnje hrvatskih cesta. "U posljednjih deset godina u Hrvatskoj je brzi razvoj cesta bio gotovo glavni čimbenik gospodarskog napretka", rekao je Westerhuis.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kongresu, na kojem se okupilo više stotina cestovnih stručnjaka i znanstvenika, je glavni cilj razmotriti pripremu gradnje i održavanja cesta u Hrvatskoj, sigurnost prometa, istraživanje, planiranje i projektiranje.

Sudionici kongresa sutra će posjetiti gradilište autoceste Zagreb - Split na mostu preko rijeke Krke kod Skradina.

(Hina) em ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara