Ministar Žužul primio u oproštajni posjet francuskog veleposlanika

MINISTAR vanjskih poslova dr. Miomir Žužul primio je u srijedu u Ministarstvu vanjskih poslova u oproštajni posjet veleposlanika Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Francisa Bellangera.

Kako je priopćeno, ministar Žužul je u razgovoru s francuskim veleposlanikom ocijenio hrvatsko-francuske odnose vrlo dobrima. Ukazao je na dobru bilateralnu suradnju i istaknuo važnost francuske potpore u ostvarivanju ključnih hrvatskih vanjskopolitičkih ciljeva - članstva u Europskoj uniji i NATO-u. Ministar Žužul zahvalio je veleposlaniku Bellangeru na njegovom osobnom doprinosu u razvijanju prijateljskih odnosa Hrvatske i Francuske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sugovornici su potom istaknuli važnost učenja francuskog jezika, manje prisutnog u hrvatskim školama, što je u funkciji jačanja bilateralne suradnje a i pridruživanja Republike Hrvatske europskim institucijama.

Potvrdivši kako su odnosi dviju zemalja vrlo dobri, veleposlanik Bellanger je rekao da će Francuska i nadalje pružati potporu Hrvatskoj u procesu njene integracije u euroatlantske institucije. Naglasio je potrebu jačanja gospodarske suradnje i najavio značajan susret hrvatskih i francuskih poslodavaca u ožujku 2005. godine u Parizu. Veleposlanik Bellanger izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom vanjskih poslova i zahvalio ministru dr. Žužulu na potpori u radu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara