Ministar Žužul voditelj izaslanstva za pregovore s EU

Ministra vanjskih poslova Miomira Žužula Vlada je danas imenovala voditeljem Državnog izaslanstva za pregovore o pristupanju Hrvatske EU, a njegovom zamjenicom i glavnim pregovaračem ministricu europskih integracija Kolindu Grabar Kitarović.

Idućih tjedana kompletirat će se pregovaračka skupina, najavio je premijer Ivo Sanader, a ministar Žužul dodaje da će se u idućih mjesec i pol dana formirati desetak stručnih pregovaračkih skupina.

Sanader je poručio da će se u pregovore s EU, odnosno Europskom komisijom uključiti stručnjaci, da će politika biti u drugom planu.

Kako bi se postigli najbolji rezultati za Hrvatsku pozvao je političke stranke, nestranačke osobe, sindikate, udrugu poslodavaca da se stave na raspolaganje pregovaračkom timu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uspjeh u pregovorima s EU ovisit će i o izboru sposobnih pregovarača, odnosno onih koji poznaju stručnu problematiku, rekao je Žužul.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela i zaključak da se pristupi izradi nacionalnog programa za pridruživanje EU za 2005., a njegov konačan prijedlog pred Vladom se treba naći početkom prosinca.

Najznačajnijom promjenom u tom, u odnosu na dosadašnje programe premijer je označio utvrđivanje financijskih sredstava potrebnih za provedbu svih planiranih aktivnosti.

(Hina) xbn/xum yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara