MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA HRVATSKE I SLOVENIJE ODRŽALA REDOVITE KONZULTACIJE

Izaslanstva ministarstava vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije održala su u ponedjeljak redovite političke konzultacije na kojima su raspravila stanje bilateralnih odnosa i suradnju između dviju država na multilateralnom planu, priopćeno je iz hrvatskog ministarstva vanjskih poslova.

Hrvatsko izaslanstvo predvodio je državni tajnik za politička pitanja u MVP-u Hido Biščević, a domaćin sa slovenske strane je bio državni tajnik za bilateralna pitanja u slovenskom MVP-u Andrej Logar. Hidu Biščevića primio je i slovenski ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl, kaže se u priopćenju.

U priopćenju se navodi kako su razmatrana pitanja vezana uz političku i sigurnosnu situaciju u jugoistočnoj Europi i daljnju suradnju i aktivni doprinos dviju država procesima jačanja demokratske stabilnosti i sigurnosti u ovom dijelu Europe, a govorilo se i o ostvarivanju suradnje na planu prijenosa slovenskih znanja i iskustava Hrvatskoj u procesu njezinog pristupanja Europskoj uniji, osobito u svjetlu predstojećih pregovora o članstvu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suradnja dviju država u okviru multilateralnih organizacija obostrano je ocijenjena visokom ocjenom, kaže se dalje u priopćenju, a razmatrane su i mogućnosti tješnje suradnje u sklopu univerzalnih i regionalnih organizacija, pri čemu je posebna pozornost posvećena prioritetima predstojećeg predsjedavanja Slovenije Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS) tijekom 2005. godine.

(Hina) xdam/pp ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara