Ministarstvo branitelja: Upitna Skenderova invalidnost na temelju koje je dobio stan

MINISTARSTVO hrvatskih branitelja u utorak je potvrdilo informaciju da je Ivanu Skenderu koji je prošloga tjedna uhićen u Austriji s dva kilograma kokaina, u ožujku 2001. kao 60-postotnom ratnom vojnom invalidu dodijelilo stan u solinskom naselju Japirko.

"Dobro je što je slučaj otvoren, jer to ponovo ukazuje na ono što govorim protekle tri godine, a to je da je kod dodjeljivanja statusa HRVI bilo poprilično sumnjivih odluka", izjavio je novinarima ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić.

Ministar ističe kako je revizijom slučaja Ivana Skendera sumnju pobudila činjenica da je prvi njegov zahtjev za stjecanje statusa HRVI-a liječnička komisija odbila, jer je njegova invalidnost ocijenjena s manje od 20 posto. Nakon nekoliko mjeseci, Skender ponovo podnosi zahtjev i tada mu liječnička komisija (u ožujku 1999.) potpisuje rješenje o 60 postotnom invaliditetu - 30 posto po osnovi ozljeđivanja, a 30 posto po osnovi PTSP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dokument o priznavanju statusa HRVI Skenderu je parafiran u Ministarstvu branitelja, ali kako tvrdi ministar Pančić, od strane osobe koja za to nema ovlasti.

Na temelju tog rješenja Skender je dobio stan, kojega, međutim, nije otkupio jer u međuvremenu Ministarstvu nije dostavio svu potrebnu dokumentaciju, pa se stan još uvijek nalazi u državnom vlasništvu.

Za Skenderove kriminalne aktivnosti, tvrde u ministarstvu, do sada nisu znali te se pozivaju na njegovo rješenje o invalidnosti, temeljem kojega mu je stan i dodijeljen.

Ministar Pančić je naveo kako nije na Ministarstvu hrvatskih branitelja da vodi istragu, već da će se time pozabaviti druge nadležne institucije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara