Ministarstvo financija i HNB o nekim zakonskim prijedlozima

PREDSTAVNICI Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke na današnjem su sastanku postigli visok stupanj suglasnosti stavova o nekoliko prijedloga zakona, a HNB podržava stavove Ministarstva financija, priopćeno je danas iz tog Ministarstva.

"U vezi Nacrta prijedloga Zakona o obveznim odnosima istaknuto je da načelno valja pozdraviti projekt, ali voditi računa o odredbama Zakona o kamatama koji je stupio na snagu 20. srpnja 2004. godine, a koji kao poseban zakon regulira institute maksimalne ugovorene kamatne stope te pitanje zatezne kamate", navodi se u priopćenju s današnjeg sastanka.

Na tom su sastanku predstavnici Ministarstva, predvođeni ministrom Ivanom Šukerom, i predstavnici HNB-a, predvođeni guvernerom Željkom Rohatinskim, razgovarali o aktualnostima u radu dviju institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razgovaralo se o Nacrtu prijedloga zakona o obveznim odnosima, i prijedlogu izmjena i dopuna Ovršnog zakona, kojih je nositelj Ministarstvo pravosuđa, te Prijedlogu zakona o osiguranju depozita i operacijama na otvorenom tržištu.

Na sastanku su, kako se navodi, još jednom razmotrene i usuglašene pojedine odredbe Prijedloga zakona o osiguranju depozita.

Taj je zakonski prijedlog rezultat rada Radne skupine sastavljene od predstavnika Hrvatske udruge banaka, udruženja banaka i ostalih financijskih institucija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka, Hrvatske narodne banke, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva europskih integracija i Ministarstva financija.

Kako se navodi u priopćenju, istaknuto je kako je u izradi navedenog Prijedloga zakona prihvaćena većina prijedloga predstavnika banaka, a prijedlog bi do 30. rujna ove godine, sukladno Nacionalnom programu Republike Hrvatske za pridruživanje Europskoj uniji, trebao biti upućen u Vladinu proceduru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara