Ministarstvo financija: održan sastanak s autoprijevoznicima

U Ministarstvu financija danas je održan sastanak s Koordinacijom udruga autoprijevoznika o izdavanju dozvola prijevoznicima, cestarinama i mogućim rabatima te problematici vezanoj uz poskupljenje naftnih derivata, priopćeno je iz Ministarstva. L

Na sastanku su bili ministar financija Ivan Šuker, predstavnici Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Mario Crnjak, predsjednik Uprave Autoceste Rijeka-Zagreb Zoran Klarić i predsjednik Uprave Ine Industrije nafte Tomislav Dragičević, a predstavnike Koordinacije udruga autoprijevoznika predvodio je njen predsjednik Branko Lukšić.

U priopćenju se kaže kako je na sastanku još jednom istaknuto da je na prijedlog Hrvatske gospodarske komore i Koordinacije udruga autoprijevoznika na Vladi nedavno usvojen prijedlog novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, po kojem je za dobivanje dopusnica potrebna potvrda Porezne uprave o podmirenju svih obaveza prema državi, kako bi se uvelo više reda i u toj djelatnosti.

Autoprijevoznici su zainteresirani za uvođenje rabata kod cestarina. Predsjednici Uprava HAC-a i Autoceste Rijeka-Zagreb izvjestili su da će sustav "smart" kartica, koje će olakšati i poboljšati poslovanje prijevoznika, profunkcionirati ovih dana. Pogodnosti koje se odnose na popuste i odgode plaćanja dogovarat će se pojedinačno s obzirom na bonitet i ugled tvrtke, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na sastanku je, kako je priopćeno, sa zadovoljstvom konstatirano da je nakon tri i pol godine Ina raspisla natječaj za prijevoz naftnih derivata u cestovnom prometu, na koji se mogu javiti pravne i fizičke osobe, odnosno obrtnici.

U vezi poskupljenja naftnih derivata dogovoreno je s predsjednikom Uprave Ine Dragičevićem da će svaka tvrtka koja ima kružne kartice na osnovi količina koje troši imati određeni količinski rabat, što dosada nije postojalo, kako bi se ublažio mogući naftni šok.

Koordinaciju udruga autoprijevoznika čine prijevoznici pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Istraauta Umag, Hrvatskih cestovnih prijevoznika, grupacije transportera HOK, Udruge Hrvatski autoprijevoznik, Crokombia i Kriznog stožera Split.

(Hina) xpp yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara