Ministarstvo gospodarstva demantira Brodosplit: Ne podupiremo praksu bez natječaja

MINISTARSTVO gospodarstva, rada i poduzetništva reagiralo je večaras na vijest o istrazi zbog sumnje u pronevjere u Brodosplitu i Brodotrogiru demantirajući tvrdnju iz Brodosplitova priopćenja, koja je dio te vijesti, kako Ministarstvo podupire praksu da brodogradilišta nisu dužna provoditi natječaj za tzv. A materijal koji se ugrađuje u brod.

U vijesti "Istraga zbog sumnje u pronevjere u Brodosplitu i Brodotrogiru" među ostalim preneseno je i Brodosplitovo priopćenje u kojemu se navodi da brodogradilišta nisu dužna provoditi javni natječaj za tzv. A materijal, koji se ugrađuje u brod, već se u tom slučaju primjenjuje interni akt, koji izravno regulira postupak nabavljanja opreme. U vijesti je prenesena tvrdnja Brodosplita kako takvu praksu podupire Ministarstvo gospodarstva "jer se time ubrzava postupak gradnje broda".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po večerašnjem priopćenju, Ministarstvo ne podupire praksu prema kojoj, kako se navodi u vijesti, "brodogradilišta nisu dužna provoditi javni natječaj za tzv. A materijal" te slijedom toga "informacija koja je proslijeđena iz Brodosplita nije točna", navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

S obzirom na posljednje medijske natpise o "Brodosplitu" Ministarstvo je od uprave tog brodogradilišta zatražilo cjelovito izvješće. Također, izvješće je zatraženo i od Hrvatske brodogradnje Jadranbroda, tvrtke koja prati poslovanje hrvatskih brodogradilišta, stoji u priopćenju Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara