Ministarstvo i ravnatelji za divljanja na norijadi optužili Bandića

HRVATSKA udruga gimnazijskih ravnatelja tražit će da se slijedeće godine ukinu maturalne norijade. Ministarstvo i ravnatelji za ovogodišnje opijanje i divljanje zagrebačkih maturanata optužili su Milana Bandića, koji je organizirao proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Ravnatelji zagrebačkih škola tvrde da su jučer cijeli dan zvali roditelje učenika da dođu po svoju alkoholiziranu djecu. Uz dogradonačelnika Bandića, ravnatelji jednako odgovornim za ekscese drže i Ministarstvo obrazovanja i ministra Primorca, od kojeg su već zatražili da iduće godine zadnji dan nastave proglasi nastavnim danom.

"Krajnje je vrijeme da stanemo na kraj tom divljanju. To više nitko ne može kontrolirati. Djeca, su tu pred školom, većina ih je pijana, i to ne samo maturanti. Sad sam upravo nazvao roditelje dvojice učenika drugih razreda da dođu po svoju djecu koja ne mogu stajati na nogama“ - izjavio je za Jutarnji list ravnatelj jedne zagrebačke gimnazije.

U Ministarstvu se ne osjećaju odgovornima te tvrde da su još 5. svibnja izdali naputak u kojem su sugerirali da se zadnji dan nastave za maturante obilježi proslavama u školama. Državni tajnik za srednje školstvo Želimir Janjić kaže da je većina škola tako i postupila, ali ne i Zagreb. U Zagrebu je, kaže Janjić, preuzimanjem proslave grad na sebe preuzeo rizike koje takva organizacija nosi.

"Bilo bi dobro da se vi novinari, ravnatelji i ministar zajedno sa mnom priključite koloni maturanata i propješačite od Jelačić placa do Jaruna. Ima osam kilometara i ta je šetnja dobra za zadravlje“ - komentirao je Bandić optužbe ravnatelja i Ministarstva.

Tvrdi da se sve dobro odvijalo, te da ništa nije razbijeno. Bandić nije vidio, kako tvrdi, nikoga s alkoholom, a za ludosti maturanata optužio je medije. Najavio je da će biti na čelu maturantske kolone i iduće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara