Ministarstvo kulture navodi da osim 14 vježbenika, unazad nekoliko mjeseci nije bilo novih zapošljavanja

Ministarstvo kulture u današnjem priopćenju navodi, da osim primljenih 14 vježbenika početkom prosinca ove godine, Ministarstvo unazad nekoliko mjeseci nije zapošljavalo nove državne službenike i namještenike.

Tim priopćenjem iz kabineta ministra reagiraju na izjavu predsjednika HDZ-a i mandatara nove vlade Ive Sanadera da je dobio informacije da u tom ministarstvu raspisuju natječaje i popunjavaju pozicije novim kadrovima, što je, s obzirom na promjenu vlasti, ocijenio neprihvatljivim.

U priopćenju se navodi da je jedini izuzetak provedba natječaja o prijamu vježbenika koja je temeljem vladinog zaključka počela u listopadu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj je trajao 15 dana, završio je 6. studenoga, a 1. prosinca primljeno je 14 vježbenika. U tijeku je rok za podnošenje prigovora na rješenja o prijamu, navodi se u priopćenju.

Sanader je u sinoćnjoj emisiji "Dnevnik Plus" HTV-a izjavio kako je dobio informacije da ministarstva vanjskih poslova i kulture raspisuju natječaje i popunjavaju pozicije novim kadrovima, što je, s obzirom na promjenu vlasti, ocijenio neprihvatljivim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara