Ministarstvo kulture preuzelo osnivačka prava nad krapinskim Muzejem

MINISTAR kulture Antun Vujić, na osnovi vladine odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad krapinskim Muzejem evolucije i nalazišta na lokalitetima Josipovac i Hušnjakovo, potpisao je danas u Zagrebu s krapinskim gradonačelnikom Alojzom Malogorskim Sporazum o preuzimanju imovine, prava i obveza, te radnika toga muzeja.

Istodobno, ministar Vujić i ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Goranka Kovačić potpisali su ugovor između Grada Krapine i Pučkog otvorenog učilišta, te Ministarstva kulture i Muzeja Hrvatskog zagorja, o osnivanju i prijenosu prava građenja kojim je na Republiku Hrvatsku i Muzej Hrvatskog zagorja preneseno pravo gradnje Muzeja krapinskog pračovjeka.

Kako se ističe u priopćenju Kabineta ministra kulture, time je ojačana pozicija tog muzeja u gradnji koju je dosad vodilo Pučko otvoreno učilište, te su otklonjeni i svi nesporazumi pravne i financijske prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar kulture istaknuo je da je riječ o jednom od najatraktivnijih muzejskih projekata koji će lokalitet krapinskog pračovjeka uvrstiti među najznačajnije svjetske muzeje razvoja čovjeka.

Radovi na gradnji muzeja obavljaju se prema zamislima arhitekta Željka Kovačića i antropologa Jakova Radovčića.

Predviđa se da će investicija za Muzej krapinskog pračovjeka iznositi oko 11.500.000 kuna te da će muzej biti dovršen sredinom 2004.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara