Ministarstvo: More kod Rovinja nije onečišćeno

MINISTARSTVO pomorstva, prometa i veza izvijestilo je popodne da je utvrđeno kako more kod Rovinja jučer nije onečišćeno naftom iz tankera, nego da je riječ o tzv. cvatnji mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što je jučer Nacionalna središnjica traganja i spašavanja na moru sa sjedištem u Rijeci zaprimila obavijest od Hrvatske kontrole zračne plovidbe u Zagrebu o onečišćenju mora naftom na udaljenosti od oko 28 nautičkih milja od pulske Zračne luke, današnjim pomnim pregledom brodicama pulske Lučke kapetanije i ispostave u Poreču te zrakoplovom utvrđeno je da nema onečišćenja, nego da je najvjerojatnije riječ o uobičajenoj pojavi tzv. cvatnje mora koja će i dalje biti pod pojačanim nadzorom, stoji u priopćenju Ministarstva.

Zračnim nadzorom jutros je na udaljenosti od oko 15 nautičkih milja zapadno od Vrsara otkrivena mrlja u smjeru istok-zapad duga oko tri i široka oko nautičku milju. Dolaskom na mjesto mrlje djelatnici pulske Lučke kapetanije i ispostave u Poreču s djelatnikom riječke Dezinsekcije još su jednom nakon jučerašnjeg nadzora iz zraka utvrdili da nema onečišćenja naftom, kaže se u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i veza.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara