Ministarstvo odbacuje Mesićeve prozivke: Nema ekstremnog zapošljavanja

U MINISTARSTVU vanjskih poslova i europskih integracija iznenađeni su današnjom prozivkom predsjednika Stjepana Mesića zbog zapošljavanja u Sedmoj upravi, "obavještajnoj" službi Ministarstva. Međutim, odgovor na pitanje koje je Mesić postavio - koji je ministar kadrovima najviše "oplodio" Sedmu upravu, nismo dobili, s napomenom da ćemo ga imati sutra.

>Mesić optužio Ministarstvo vanjskih poslova za varanje države

Mesić je, podsjetimo, kazao kako je hrvatska diplomacija veća od jugoslavenske, a da MVPEI vara državu otvaranjem na stotine radnih mjesta bez javnih natječaja, lansirajući stotine podobnih kadrova upravo u Sedmoj upravi. Prema onome što se može saznati sa stranica tog Ministarstva, najsvježiji je javni natječaj za zapošljavanje novih ljudi u toj upravi izvješen 17. travnja ove godine, dakle prije dva tjedna.

Nema ekstremnog zapošljavanja

U Ministarstvu nas uvjeravaju da se u Sedmoj upravi zapošljava prema fluktuaciji, dakle, nova bi osoba ondje upražnjavala mjesto samo kada bi netko otišao. Pritom tvrde da nemaju nikakvih saznanja da je bilo tko zaposlen u ondje mimo zakonskih propisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navode predsjednika Mesića izrečene u emisiji Hrvatskog radija ćemo ispitati i obavijestiti o njima, međutim, jasno je da nema govora o bilo kakvom ekstremnom zapošljavanju u Sedmoj upravi. Sve je složeno u skladu sa uredbom koju ima i Predsjednik i Ministarstvo vanjskih poslova", kaže Mario Dragun, glasnogovornik Ministarstva. Upitan može li nam garantirati da prozvana uprava nije bujala godinama, kaže da može jedino govoriti za posljednjih godinu i pol dana, i navodi da sada čak postoji manjak kadrova, što objašnjava raspisani natječaj.

Novi front nakon gospodarstva i polemike oko žrtava fašizma i antifašizma

U Ministarstvu nam nisu htjeli komentirati jesu li Mesićeve prozivke posljedice zaoštravanja odnosa između Banskih dvora i Pantovčaka. U posljednje su vrijeme premijer Ivo Sanader i predsjednik Stjepan Mesić već ukrstili koplja na gospodarstvu, te pogledima na Jasenovac odnosno Bleiburg.

Mesić sada otvara novi front ukazujući na probleme u Ministarstvu fizički razasutom po svijetu, koje ima prilike više nego bilo koje drugo apsorbirati kadrove daleko od očiju domaćih medija i oporbe. To je Ministarstvo, barem što se Sanadera tiče, "perjanica" Vlade, tako da su šanse da će ovo odgledati na miru prilično tanke.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara