Ministarstvo odgovorilo bespravnim graditeljima: Ponovit će se javna rasprava

MINISTARSTVO zaštite okoliša i prostornog uređenja priopćenjem se oglasilo u vezi izjava bespravnih graditelja s područja Rogoznice koji tvrde da su prevareni i izigrani jer se odugovlačilo sa donošenjem izmjena i dopuna županijskoga plana, a sada Ministarstvo ne daje suglasnost na konačni prijedlog županijskog plana.

U priopćenju stoji kako se u izmjene i dopune prostornog plana Šibensko-kninske županije išlo isključivo zbog rješavanja problema bespravno sagrađenih objekata na području Rogoznice.

"Postupak donošenja izmjena plana mora zadovoljiti zakonsku proceduru a ona traje do godinu dana, a postupak donošenja spomenute Izmjene i dopune plana Šibensko-kninske županije bio je kraći od 6 mjeseci", objašnjavaju iz Ministarstva. 

Naglašavaju kako je od javne rasprave do utvrđivanja konačnog prijedloga županijskog plana došlo do bitnih izmjena tog plana na inzistiranje bespravnih graditelja. Ministarstvo stoga traži da se javna rasprava ponovi kako bi svi građani, a ne samo bespravni graditelji, znali što se u planu mijenja u odnosu na građevinsko područje i u skladu s tim dali svoje primjedbe.

Podsjetimo, vlasnici bespravno sagrađenih kuća u Rogoznici, njih 19, danas su započeli štrajk glađu ispred zgrade Ministarstva branitelja u Zagrebu.

Razlog tome je što Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja nije prihvatilo izmjene Prostornog plana za Šibensko-kninsku županiju, kojima se trebala legalizirati većina od dvije tisuće nelegalnih objekata na rogozničkom području.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara