Ministarstvo poljoprivrede i MUP razbili lanac krijumčara stoke

INSPEKCIJA Ministarstva poljoprivrede u suradnji s policijom na širem je području Omiša razbila lanac organiziranih krijumčara stoke i mesa, zaplijenila je 15-ak goveda, oko tonu mesa, a protiv krijumčara podnesene su dvije kaznene i jedna prekršajna prijava, doznaje se danas u Ministarstvu poljoprivrede.

Sveobuhvatnu akciju suzbijanja ilegalnog prometa stoke i mesa inspekcija Ministarstva poljoprivrede u suradnji s MUP-om i PU splitsko-dalmatinskom već nekoliko dana provodi u južnoj Dalmaciji, poglavito na širem području Omiša.

Prošli tjedan zaplijenjeno je oko tonu mesa bez podrijetla, a ovoga tjedna pod okriljem noći u jednom selu pokraj Omiša 15-ak goveda različitog uzrasta bez markica, a i ono što je bilo označeno nije pripadalo tim govedima, izjavio je Hini glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga je, dodao je Pavić, na osnovi indicija i praćenja određenih kanala razbijena vrlo organizirana skupina ilegalnih trgovaca stokom. Protiv dvojice podnesene su kaznene prijave, a protiv jedne osobe prekršajna.

Akciju je inicirao ministar poljoprivrede Petar Čobanković, a za rukovoditelja je imenovao ravnatelja Uprave za veterinarstvo i svoga pomoćnika Matu Brstila.

Akcija suzbijanja ilegalnih trgovine stokom i mesom nastavit će se idućih dana na širem području Dalmacije, jer postoje indicije da ilegalna trgovina stokom potječe s nekih sajmova, rekao je Pavić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara