Ministarstvo poljoprivrede: prikriva se stvarno stanje zaliha pšenice

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva reagiralo je danas na informacije koje su se posljednjih dana pojavile u javnosti o tzv. pšeničnoj aferi, tvrdeći da se njemu i ministru osobno podmeće kako bi se prikrilo stvarno stanje zaliha pšenice u Ravnateljstvu za robne zalihe.

"Ministarstvo odbija očita podmetanja koja se pojavljuju u posljednje vrijeme radi prikrivanja stvarnog stanja zaliha pšenice u Ravnateljstvu za robne zalihe, a kojima se optužuju Ministarstvo i ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić osobno za nečasne radnje i pogodovanje nekim tvrtkama u raspolaganju državnim zalihama pšenice", izjavio je Hini glasnogovornik Ministarstva Nenad Matić.

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva ističe da je 26. ožujka ove godine poslalo dopis vladinoj Koordinaciji za gospodarstvo kojim se predlaže kako gospodariti robnim zalihama, tj. da se u sklopu zakona što bolje kontrolira stanje i upravljanje robnim zalihama. Te bi mjere trebalo provoditi resorno Ministarstvo i Ravnateljstvo za robne zalihe, ali je prijedlog na toj koordinaciji odbijen, rekao je glasnogovornik Matić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva će i dalje inzistirati na uvođenju reda na tržištu pšenice, ali i s pravom postavljati pitanje zakonskog poslovanja u svim državnim institucijama, pa tako i u Ravnateljstvu za robne zalihe", izjavio je glasnogovornik Ministarstva Nenad Matić.

(Hina) pp mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara