MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE PROVJERAVA NAVODE O LUKMANU

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva provjerava utemeljenost navoda iz rješenja županijskog veterinarskog inspektora o protuzakonitim radnjama pomoćnika ministra i državnog ravnatelja Uprave za veterinarstvo Davorina Lukmana, izjavio je danas glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Nenad Matić.L

Viši veterinarski inspektor u Veterinarskom uredu Varaždinske županije Zlatko Siročić izdao je rješenje o zabrani rada dviju veterinarskih ambulanti, kojima je vlasnik njegov pretpostavljeni Davorin Lukman.

Siročić je, kako danas prenosi jedan dnevni list, ovih dana, nakon zaprimanja službene pritužbe o radu Lukmanove veterinarske ambulante, u kontroli utvrdio da ju je odjavio još 1998. ali da je unatoč tome ambulanta nastavila s radom. Također je, prenosi list, utvrdio i niz nepravilnosti, kao što je cijepljenje pasa protiv bjesnoće od kuće do kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Navodi da je svom šefu Lukmanu izdao rješenje o zabrani rada te ga proslijedio odgovornima u Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, odnosno u Upravu za veterinarstvo, unatoč činjenici da joj je ravnatelj upravo Lukman.

U Ministarstvu poljoprivrede Hina danas nije mogla dobiti službenu Lukmanovu izjavu.

U dnevnim novinama Lukman je izjavio da je inspektor Siročić prekoračio ovlasti, da je u ambulanti mogao samo utvrditi nedostatke i dati rok od 30 dana da se otklone, a ne izdati rješenje o zabrani rada, jer to može jedino državna Uprava za veterinarstvo. Naveo je da od kada je preuzeo dužnost pomoćnika ministra i ravnatelja Uprave za veterinarstvo više nije direktor ambulanti, i da se ne vodi ni kao zaposlenik u njima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara