Ministarstvo prometa odbacuje tvrdnje da otpušta pomoćno osoblje

MINISTARSTVO pomorstva, prometa i veza odbacilo je danas tvrdnje Sindikata državnih službenika i namještenika da želi otpustiti radnike na pomoćno-tehničkim poslovima u tome ministarstvu.

Ministarstvo prometa u priopćenju ističe da se ne radi o otkazima jer se tvrtka "Parting", koja je putem natječaja odabrana za upravljanje zgradom ministarstva i vođenje restorana, obvezala na preuzimanje radnika i njihovih stečenih prava.

U svojoj ponudi kao i u konačnom ugovoru "Parting" se obvezao preuzeti svih 33 zaposlenika koji su radili na poslovima održavanja zgrade i vođenja restorana u "Kockici", kaže ministarstvo.

"Parting" je ugovorom, koji je ponuđen na potpis tim radnicima, zajamčio i prijenos stečenih prava i obvezao se da će ih preuzeti u stalni radni odnos na neodređeno vrijeme.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnicima se jamči posao u idućih pet godina, plaća koja ne može biti niža od sadašnje, te korištenje prava iz kolektivnog ugovora.

Ministarstvo napominje da će radnici koji odbiju prijeći kod novog poslodavca imati pravo na otpremninu.

Sindikat državnih službenika nedavno je ustvrdio da Ministarstvo prometa želi otpustiti 33, a Ministarstvo za javne radove petoro zaposlenih na čišćenju, održavanju i u restoranu društvene prehrane, te umjesto njih angažirati privatnu tvrtku "Parting".

Sindikat smatra da se time krši zakon, koji određuje da pomoćno-tehničke poslove u tijelima državne uprave obavljaju namještenici, a ne privatne tvrtke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara