Ministarstvo prosvjete odbacilo Kubine tvrdnje o pritiscima

Ministarstvo prosvjete i športa odbacilo je popodne tvrdnje predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja Dalimira Kube o nezakonitim pritiscima na taj sindikat.

´Hrvatska Vlada i Ministarstvo provjete, a kamo li ravnatelji škola, ne vrše nikakav pritisak na ´jedan mali sindikat´, kako Sindikat hrvatskih učitelja zove njegov čelnik´, priopćilo je Ministarstvo.

Tvrdi da Kuba u panici zbog slutnje o neuspjehu štrajka, bez ikakva uporišta, optužuje za nekakve nezakonite pritiske na Sindikat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo opetuje da je štrajk iracionalan, štetan za učenike i roditelje, te da ne može polučiti rezultate koje bi čelnici sindikata željeli. Kaže i da ne skriva nikakav novac, da neće biti povećanja plaća nenastavnom osoblju, te da štrajk neće biti plaćen.

Ministarstvo je ponovilo da će odgojno-obrazovne ustanove sutra biti otvorene, te poziva učenike da dođu u škole.

Čelnici SHU danas su na konferenciji za novinare izjavili da ravnatelji škola zadnjih dana vrše velike pritiske na zaposlenike, da od njih traže da se izjasne jesu li za štrajk, a pojedini ravnatelji ne dozvoljavaju da se obavijesti o štrajku postave na ulazna školska vrata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara