ministarstvo prosvjete odbacuje tvrdnje sindikata preporod

Ministarstvo prosvjete i športa odbacilo je danas priopćenje Hrvatskoga školskog sindikata Preporod u kojem on poziva Vladu na žurnu izmjenu Uredbe o raspodjeli dodatnih sredstava za plaće učitelja i nastavnika, tako da korekcijom koeficijenata budu obuhvaćene sve kategorije srednjoškolskih nastavnika.

´Sindikat Preporod po tko zna koji puta obmanjuje, kako prosvjetnu, tako i ukupnu hrvatsku javnost i iznosi potpuno netočne i neutemeljene podatke´, tvrdi se u priopćenju Ministarstva prosvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odlukom o politici plaća Vlada je za 2003. godinu osigurala dodatnih 200 milijuna kuna za sve učitelje i nastavnike u osnovnim i srednjim školama, pa tako i za stručne učitelje sa srednjom i višom stručnom spremom i suradnike u nastavi, za koje Preporod tvrdi da, navodno, nisu obuhvaćeni Uredbom o raspodjeli dodatnih sredstava.

Uredba o raspodjeli dodatnih sredstava za plaće učitelja i nastavnika objavljena je još u prosincu 2002. godine u ´Narodnim novinama´, službenom listu Republike Hrvatske, pa Ministarstvo prosvjete poziva čelnike Preporoda da pročitaju relevantne dokumente prije nego što iznesu u javnost svoje opservacije, kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara