Ministarstvo prosvjete: Sve je poduzeto da se riješi sukob u vukovarskoj školi

MINISTARSTVO prosvjete i športa priopćilo je da su u vukovarskoj Trećoj srednjoj školi, koju pohađaju učenici koji su sudjelovali u jučerašnjoj tučnjavi, poduzete sve aktivnosti kako bi se riješili sukobi, bez obzira na njihove uzroke.

Za obavijesti o sukobu učenika, kao i o fizičkom obračunu izvan školskih prostora, nadležni su predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, tvrdi Ministarstvo prosvjete i športa.

"U svakom slučaju držimo da pojedinačnim incidentima, koji su svakako za osudu, ne treba pridavati pozornost koju ne zaslužuju, a osobito ih ne treba koristiti u dnevnopolitičke svrhe", stajalište je Ministarstva prosvjete koje je prenijela glasnogovornica Danijela Grizelj.

Ovaj kao i slični incidenti ne mogu ugroziti naše čvrsto nastojanje za mirnom reintegracijom škola, djece i njihovih roditelja u odgojno-obrazovni sustav RH, rekla je glasnogovornica.

U Ministarstvu prosvjete i športa nadaju se da taj incident neće ugroziti proces mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, na području odgoja i obrazovanja.

U tučnjavi između učenika drugih razreda hrvatske i srpske nacionalnosti Treće srednje škole u Vukovaru lakše su ozlijeđena tri učenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara