Ministarstvo socijalne skrbi utvrdilo da Dom u Brezovici posluje prema zakonu

Ministarstvo socijalne skrbi utvrdilo da Dom u Brezovici posluje prema zakonu

MINISTARSTVO zdravstva i socijalne skrbi priopćilo je da je završen inspekcijski nadzor u Caritasovom Domu za djecu s mentalnim oštećenjima u Brezovici i utvrđeno je da su zadovoljeni svi uvjeti propisani Zakonom o socijalnoj skrbi, Pravilnikom o uvjetima glede prostora, opreme, stručnih i drugih radnika i načinima pružanja skrbi izvan vlastite obitelji.

Utvrđeno je i da broj zaposlenih osoba premašuje standarde koji su propisani pravilnikom, te je inspekcijski nalaz Ministarstva upućen Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. Nakon što sve relevantne institucije dostave svoja izvješća, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi će izvijestiti javnost o konačnim nalazima i potezima koje će povući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, "slučaj Brezovica" opet je zaokupio pozornost javnosti nakon što su procurile informacije da je u Dječju bolnicu u Klaićevoj s višestrukim ozljedama koje sugeriraju zlostavljanje dvaput primljena djevojčica koja je bila štićenica Doma. Ministar Darko Milinović najavio je kako će Dom biti zatvoren ukoliko se doista utvrdi da je djevojčica bila zlostavljana.

J.C.
Foto: destinacije.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara